Alles wat je moet weten over Dealsuite 3.0

Lees het artikel :

 

Dealsuite.com ontwikkelt zich snel. Sinds onze oprichting blijft de omvang van het netwerk  en de netwerkactiviteit in een snel tempo toenemen. Daarnaast, zijn het bedrijf en het platform ook flink gegroeid. Hoewel we meerdere keren per week zowel grote  als kleine updates op het platform doorvoeren, is de laatste update van Dealsuite extra belangrijk, omdat het de grotere visie omvat die we hebben voor M&A deal sourcing voor de komende jaren.

Voordat we in details treden, willen we graag onze nieuwste toevoegingen aan het team benoemen die de implementatie van deze update hebben versneld. Jeroen kwam het team in januari al versterken als UI/UX-ontwerper en Steven in februari als Senior Product Owner. Op basis van uitgebreid gebruikersonderzoek en feedback hebben we de gebruikerservaring centraal gesteld in ons ontwerpproces en onze toekomstige roadmap.

Dus, wat is er nieuw?

Een nieuwe, soepelere gebruikerservaring 

Dealsuite heeft een volledige visuele opfrisbeurt gekregen. Het doel is, zoals altijd, een relevantere deal flow voor onze gebruikers. Het nieuwe ontwerp verbetert niet alleen enkele belangrijke bevindingen uit ons gebruikersonderzoek, maar stemt het platform ook af op de roadmap. Het is ons doel om een soepele gebruikerservaring te creëren. Dit begint met een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface. Hoewel software nooit af is, is deze update een grote sprong voorwaarts voor de gebruiksvriendelijkheid in het algemeen en de vindbaarheid van deals in het bijzonder. 

Vaarwel inbox, hallo markt.

Tot voor kort draaide Dealsuite om uw Inbox. Dit is waar u de deals ontving die met u werden gedeeld. We zijn van dit idee afgeweken en hebben de Inbox afgeschaft en vervangen door een nieuwe functie: de Markt. De Markt toont u alle deals die andere gebruikers aan u beschikbaar hebben gesteld. Voor alle duidelijkheid; wat niet veranderd is, is onze inzet voor het gevoelige dealproces. Dit betekent dat alle beschikbare deals op de markt nog steeds expliciet met u zijn gedeeld door de uploader.

1 (ned)

In vergelijking met de oude inbox heeft de markt veel meer manieren om alle beschikbare deals te filteren, waardoor u meer controle heeft over de relevantie die de Markt u biedt. We doen dit op drie manieren:

  • - Real-time filteren

  • - Opgeslagen zoekopdrachten + e-mailmeldingen

  • - Beter sorteren


Filteren in real time

We hebben een zoekbalk toegevoegd aan de linkerkant van de Markt, waarmee u de deals direct kunt filteren op basis van de belangrijkste kenmerken: omzet, regio en locatie, sector en subsector, type klant, verdienmodel en aandelenbelang. U kunt natuurlijk ook nog steeds op trefwoord zoeken.

Opgeslagen zoekopdrachten + e-mailmeldingen

Met opgeslagen zoekopdrachten kunt u een specifieke set filtercriteria opslaan en snel teruggaan naar de context van bijvoorbeeld een specifieke deal, project of klant. Bovendien kunt u e-mailmeldingen op basis van die opgeslagen zoekopdrachten inschakelen, zodat u nooit een relevante deal mist. We hebben ook de dagelijkse e-mailnotificatie volledig vernieuwd. Naast een frisse vormgeving bevat de e-mail nu ook een samenvatting van de filtercriteria die zijn gebruikt om uw e-mail van relevante deals te voorzien, zodat u altijd precies weet waarom een deal in uw e-mail is terechtgekomen en of er aanpassingen aan uw opgeslagen zoekopdrachten nodig zijn.

We hebben ook de optie toegevoegd om dagelijkse of wekelijkse meldingen in te stellen voor de opgeslagen zoekopdrachten, in plaats van één enkele instelling voor alle meldingen.

Beter sorteren

De oude inbox was gesorteerd op datum, zodat de nieuwste deal altijd bovenaan de lijst stond. Maar met de nieuwe markt kun je deals sorteren op een paar interessante nieuwe attributen; dealgrootte en groeipercentage (CAGR). Sorteren op datum is natuurlijk nog steeds mogelijk. We zullen later nog meer sorteeropties toevoegen.

4(ned)

Een duidelijke scheiding tussen buy- en sell-side

In de oude inbox werden alle deals, zowel de buy- als de sell-side, in hetzelfde overzicht weergegeven. Uit gebruikersonderzoek bleek dat dit een groot probleem was om snel een overzicht te krijgen van de beschikbare deals. Daarom hebben we de koop- en verkoopdeals gescheiden in twee aparte tabbladen. Zo kunt u snel schakelen tussen de verschillende soorten deals. Zo bestaat er geen twijfel over welk type deal u bekijkt.

Een beter overzicht van uw projecten

Op de pagina “Mijn projecten” kunt u nu ook een volledig overzicht krijgen van zowel uw deals, als de deals die binnen uw organisatie actief zijn. Bovendien hebben we het gemakkelijker gemaakt om uw deals te filteren op status; actief, concept of gesloten. Zo zijn uw projecten efficiënter georganiseerd.

3(ned)

 

New call-to-action

Gerelateerde artikelen