Datarooms nemen de volgende stap en zetten in op AI en Machine Learning

Lees het artikel :

Niet alleen voor due diligence

VDR’s zijn begonnen als het digitale equivalent van de conventionele fysieke ruimte waar documenten werden opgeslagen tijdens een due diligence-onderzoek. Inmiddels zijn er veel functionaliteiten toegevoegd die niet alleen de (remote) due diligence sterk verbeteren, maar ook de hele deal faciliteren. Voor verkopers is het handig om tijdens een audit te zien wie een document heeft bekeken. Met behulp van datamining tools kunnen kopers en investeerders snel documenten analyseren om toekomstige risico's, valkuilen en trends te voorspellen.

Toegang beheren

Bij het delen van grote hoeveelheden gegevens in een gecentraliseerde hub is cyber security van groot belang. Toonaangevende VDR-providers hebben essentiële maatregelen genomen om dit aspect van hun dienstverlening te waarborgen. Ze bieden gebruikers een grote mate van flexibiliteit bij het beheren van toegang tot bestanden. Gebruikers kunnen op ieder moment in het dealproces de toegangsrechten beheren, op basis van vooraf toegewezen ‘rollen’ in het due diligence-proces. Beheerders kunnen gebruikersrechten instellen en bepalen wie gevoelige activiteiten mag uitvoeren, zoals het afdrukken of downloaden van documenten. Labeling wordt gebruikt om bestanden op onderwerp te ordenen. U kunt bijvoorbeeld alle vragen over HR-kwesties labelen en groeperen.

AI & Machine learning

De volgende stap in de evolutie van VDR's is de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om documenten te analyseren, classificeren en verifiëren. Uit gegevens van Admincontrol blijkt dat gebruikers gemiddeld meer dan 8.000 pagina's uploaden naar een VDR. Het handmatig beoordelen van grote hoeveelheden gegevens is een tijdrovende taak die een groot beslag legt op de resources. Met AI en ML wordt het doornemen van grote hoeveelheden informatie efficiënter en effectiever, dit komt doordat algoritmes een stuk nauwkeuriger zijn, en patronen beter herkennen dan de mens dit kan. Covid-19 heeft alle aspecten van digitalisering bij fusies en overnames versneld, en VDR's vormen daarop geen uitzondering. In het afgelopen jaar is het gebruik van VDR’s die zijn geïntegreerd voor due diligence en andere aspecten van M&A aanzienlijk gegroeid. De verwachting is dat deze trend doorzet.

Dealsuite dataroom

Floyd Plettenberg, CEO van Dealsuite, legt de voordelen voor de klanten van Dealsuite uit: ‘M&A-professionals vinden dealpartners en dealkansen via ons platform. Hun volgende stap is het openen van een dataroom, die nu rechtstreeks via Dealsuite kan worden geregeld. Wij hebben Admincontrol als partner gekozen vanwege de kwaliteit en het gebruiksgemak van hun dataroom. Door de omvang van het Dealsuite netwerk kunnen wij deze datarooms tegen zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden aan onze klanten.

bekijk de dataroom

New call-to-action

Gerelateerde artikelen

Vergroot uw netwerk. Vind meer deals

book a demo.