FOMO in M&A - Het reële risico om deals mis te lopen

Lees het artikel :

Een deal mislopen hoort er helaas bij als M&A professional. Tegenwoordig kan technologie dit risico echter significant verkleinen.

FOMO (of fear of missing out) blijft een beroepsrisico voor M&A-professionals. Uit recent onderzoek van SPS blijkt dat de meeste investeringsmaatschappijen maar 15% tot 30% van de relevante deals te zien krijgen. Voor deals tussen de $10m en $250m daalt dit percentage tot maar 9%.

Het onderzoek bevestigt ook de relatie tussen prestaties en marktoverzicht.. Hoe meer relevante deals je ziet, hoe beter het rendement. Veel bedrijven denken meer dealflow te zien dan dat ze daadwerkelijk doen. In realiteit ziet zelfs de top 25% maar een fractie van alle relevante deals.

Meer deals zien

De meest gebruikte manier om M&A-FOMO te voorkomen is nog steeds het opbouwen van relaties en netwerken. Het kennen van de juiste adviseurs, DGA’s en managementteams wordt als de sleutel tot succes gezien.

Zelfs voor de pandemie was dit een dure, tijdrovende, maar vaak noodzakelijke aanpak. Bain's Private Equity report laat echter zien dat wanneer fondsen naar het aantal relevante deals kijken die daadwerkelijk via deze aanpak binnen komen de resultaten opvallend teleurstellend zijn.

De MKB-markt is simpelweg te groot om iedereen te kennen. Vorig jaar waren er volgens Refinitiv 19.451 deals met Europese targets in het middensegment.

Dealsuite is een online dealsourcing-platform dat kopers en verkopers met elkaar verbindt. Met een slim matching-algoritme geeft het platform een overzicht van relevante deals. Ook ontvang je dagelijks deal-updates, zodat je nooit meer een deal hoeft missen.

Focus op relevantie

Waar je ook naar op zoek bent, met Dealsuite kun je filters instellen zodat je enkel nog deals ziet die relevant zijn voor je doelcriteria. Je kunt onder andere filteren op omzet, EBITDA, geografie, type klanten, FTE, CAGR, bedrijfsmodellen, bedrijfsfase, type transactie, aangeboden belang, prijs, transactiegrootte en sectorclassificatie.

Het is belangrijker dan ooit om je focus te kunnen verfijnen. In 2021 steeg de transactiewaarde in het middensegment tot het hoogste niveau ooit, en nam het aantal deals met 36% toe, tot een totale waarde van $294 miljard.

De grootte van de markt en hoeveelheid activiteit maken het een uitdaging om je precieze focus aan iedereen te communiceren.

Met Dealsuite kunnen M&A professionals up-to-date blijven en controle houden over de deals die ze te zien krijgen, zodat het missen van relevante deals tot het veleden behoort.

New call-to-action

Gerelateerde artikelen

Vergroot uw netwerk. Vind meer deals

book a demo.