Hoe corporates Dealsuite ontdekken voor hun desinvesteringen

In het derde kwartaal van 2022 was er een verschuiving zichtbaar in de M&A markt. De oorzaken hiervan waren duidelijk. Een energiecrisis als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne, sterk stijgende rente en wereldwijde hardnekkige inflatie. Tegen de winter zagen we deze marktverschuiving nog duidelijkere vormen aannemen. Het VUCA-niveau (Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu) is hoog, waardoor het geen verrassing was dat de verkoopbereidheid bij bedrijven toenam. 

Deze verschuiving was ook terug te zien in de platform data van Dealsuite. In september t/m november 2022 werden er 64% meer verkoopprojecten geplaatst en zelfs 93% meer verkoopprojecten met een omzet van meer dan €10 miljoen (Vergeleken met hetzelfde tijdvak in 2021). Steeds meer relaties zijn benieuwd hoe de software van Dealsuite ingezet kan worden om bedrijven of onderdelen daarvan discreet in de etalage te zetten.   

Desinvesteringen zijn niet ongebruikelijk in tijden van recessie. Ieder bedrijf zal in onzekere tijden zijn strategie moeten bijstellen. Door bedrijfsonderdelen te verkopen kan een onderneming meer focus creëren, de productie verhogen of de kaspositie optimaliseren. Het onlangs verkochte Vantage Towers (een bedrijf in telefoonmasten) door Vodafone is hier een voorbeeld van. Deze verkoop (of deconsolidatie, zoals ze het zelf noemen) werd door de Franse investeerder Xavier Niel omschrevenals de kans om de stroomlijning van Vodafone's voetafdruk te verbeteren en de scheiding van haar infrastructurele activa te versnellen". KPMG's Head of M&A in Nederland, Danny Bosker, stelt dat “Desinvesteringen gaan toenemen omdat bedrijven het onzekere klimaat juist aangrijpen om ‘door te pakken’ om hun bedrijfsvoering te verbeteren.”

Vodafone's aanpak en de inzichten van de heer Bosker worden weerspiegeld in wat wij in ons netwerk zien. Bedrijfsverkopen worden geïnitieerd door management teams en M&A adviseurs die een bedrijf willen versterken door slankere organisaties te creëren. De wereldeconomie verandert snel en M&A wordt gebruikt als instrument om van die verandering te profiteren. Churchill zei ooit: ‘never waste a good crisis!’. Veel bedrijven zien deze economische teruggang daarom als kans om te optimaliseren en niet om kernactiviteiten af te stoten.

Dealsuite biedt directe toegang tot de M&A markt voor bedrijven in meer dan 50 landen. Zij kunnen zelf discreet projecten delen met M&A professionals en de regie houden over het verkoopproces. Alle vormen van M&A zijn verwerkt in de tool, of het nu gaat om de verkoop van een geheel bedrijf of specifieke bedrijfsactiviteiten (carve-out). De matching software deelt vervolgens het aangeboden bedrijfsprofiel met de juiste overnamekandidaten. Daarnaast genieten de leden van unieke netwerk functionaliteiten waarbij Corporate bedrijven evenals adviseurs en investeerders zichtbaar zijn. 

Sinds 2016 heeft Dealsuite het vertrouwen van de internationale M&A markt gekregen. Ook in 2023 blijven wij werken aan de beste M&A matching and communication software. Wij geloven in de kracht van ons netwerk en de efficiency van online. Sinds januari 2021 bieden wij een speciaal ontwikkelde tool voor Corporate strategen. Met deze stap is het eco-systeem van Dealsuite nog completer. Afgelopen 2 jaar lag het accent voor deze strategische partijen vooral op acquisities, nu de markt omslaat, helpt datzelfde netwerk en vertrouwen nu bij de andere kant van de deal. Zoals bij iedere deal zijn er twee partijen die allebei even belangrijk zijn, ongeacht transactie vorm of economische fase. 

Voordat ik in de tech sector ging werken heb ik jarenlang als M&A adviseur transacties mogen begeleiden, hierin heb ik de hoogte- en dieptepunten van talloze markt cycli meegemaakt. Daardoor begrijp ik hoe waardevol Dealsuite is voor onze gebruikers.

Ik bespreek met plezier de M&A ambities van uw bedrijf en laat u graag kennismaken met onze Corporate M&A tool. Deze kennismaking kunt u direct inplannen via onderstaande button.

Kennismaking inplannen






New call-to-action

Gerelateerde artikelen